sobota, 24 maja 2014

zielona sałatka



sezon szparagowy w pełni ....
więc zapraszam wszystkich serdecznie 
do przygotowania zielonej sałatki
z dodatkiem wędzonego kurczaka



Składniki:

 wędzona pierś z kurczaka
pęczek zielonych szparagów
różyczki z 1 brokuła
peczek zielonej fasolki szparagowej
sałata
serek feta
kilka pomidorków koktajlowych
prażone orzeszki



Przygotowanie:

pierś pokroić w kostkę
szparagi,brokuł i fasolke ugotować na parze
(al dente)
na półmisku układamy liscie sałaty
następnie ugotowaną zieleninę
pokrojoną w słupki
na wierzch układamy pokrojoną w kostkę fetę
i  przekrojone na pół koktajlówki,
posypujemy prażonymi orzeszkami



sos ( czosnkowy) podajemy w osobnym naczyniu











5 komentarzy:

  1. Bardzo apetycznie wygląda:) chyba jutro spróbuję ją zrobić na obiad....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koniecznie ją wypróbuj...jest tego warta :)
      pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Dziękuję kochana za bardzo miłe odwiedziny...
    Polecam Ci to ciasto... jest bardzo szybkie i pyszne!
    A u Ciebie bardzo miło... pieknie i smakowicie:)
    Sałatka wygląda bosko:):)
    Bardzo mi się podobają noże( mam nadzieję ze zgadłam, bo za bardzo nie widzę) w tym dzbanuszku:)
    Ślę uściski i dodaję do moich ulubionych :)
    Pięknego tygodnia życzę :):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za komplementy :))
      a w mleczniku są rzeczywiście noże ( sztuk2) i widelce :)))
      pozdrawiam ciepluteńko i do miłego>buzka<

      Usuń
  3. Uwielbiam Twoje zdjęcia :)
    Dziś na Twoim blogu spędzę calutki dzień :)

    OdpowiedzUsuń