wtorek, 26 sierpnia 2014

mus jabłkowo-gruszkowy z odrobiną wanilii






Składniki:


ok.1 kg. jabłek
1/2 kg. gruszek
laska wanilii
skórka otarta z 1 cytryny
sok z cytryny
cukier trzcinowy


Przygotowanie:


jabłka i gruszki obieramy ze skórki
wycinamy również gniazda nasienne
owoce kroimy w kostkę
wrzucamy do WOKa
podlewamy odrobiną wody
dodajemy cukier
otartą skórkę i sok z cytryny
oraz nasiona wanilii
całość dusimy na małym ogniu
następnie  blendujemy
przekładamy do wyparzonych słoiczków
i pasteryzujemy ok.10min







Smacznego :)



8 komentarzy:

  1. Świetny mus :) ! Poproszę o słoiczek :) !

    OdpowiedzUsuń
  2. Paula,dla Ciebie zawsze znajdzie się i kilka słoiczków...nie tylko jeden :)
    >buziaki kochana<

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie... w sam raz na jesienne przekąski:) Słoiczki cudnie ubrane:)
    BUZIACZKI kochana

    OdpowiedzUsuń
  4. przepysznie wygląda! na pewno tak samo smakuje... ;)
    pozdrawiamy;)

    OdpowiedzUsuń
  5. No proszę, jakie fajne połączenie, i słoiczki ładne :)

    OdpowiedzUsuń