niedziela, 10 sierpnia 2014

LECZO - węgierska potrawa jednogarnkowa





Składniki :


kabaczek lub cukinia
papryka
cebula
marchew
czosnek
pomidory 
smalec 
( koniecznie HAND MADE )
liść laurowy
ziele angielskie
czerwona pasta z curry
kminek
odrobina chilli
świeża bazylia i oregano
nać pietruszki do dekoracji

 opcjonalnie pieczarki i wędlina


Przygotowanie:

cebulę pokroić (wedle uznania) 
 i zeszklić
dodać pokrojoną w paski paprykę,
marchew oraz cukinię
całość dusimy na małym ogniu
 wraz z dodatkiem pasty z curry
czosnkiem,liściem laurowym i ziołami
można dolać odrobinkę wody
pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory
(ja dolewam jeszcze taki koncentrat pomidorowy
oczywiście HAND MADE)
można zastapić normalnym przecierem
duszę jeszcze przez chwilkę
i gotowe :)






Smacznego :)



1 komentarz:

  1. Leczo robie bardzo często, bo u Mnie w domu wszyscy je bardzo lubimy...
    Twoje wygląda kochana tak pysznie, że na pewno znów zrobię w tygodniu!
    słonecznego tygodnia, Pa:)

    OdpowiedzUsuń