środa, 25 lutego 2015

sałatka z czerwonej fasolki








Składniki:

sałata masłowa
sałata rzymska
2 pomidory
ogórek
garść czerwonej fasoli

sos jogurtowy:
jogurt grecki
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku

* opcjonalnie 
pieczona szynka parmeńska



Przygotowanie:

fasolkę moczymy na noc,
gotujemy do miękkości
sałaty,pomidory i ogórka dokładnie myjemy
Sałaty rwiemy na kawałki,
ogórka i pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych
i kroimy w dużą kostkę.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski
polewamy wcześniej wykonanym sosem jogurtowym
delikatnie mieszamy.
Wierzch posypujemy kawałeczkami 
pieczonej szynki parmeńskiej








Smacznego :)





3 komentarze:

  1. Witaj, przyda mi się przepis, tylko poza szyneczką, no jestem obecnie na poście bezmięsnym.
    A powiedz, czy fasolka z puszki może być? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj ta sałateczka wygląda przepysznie:) buziaczki kochana

    OdpowiedzUsuń