czwartek, 5 czerwca 2014

angielski crumble...


czyli kolejny truskawkowy wieczór :)






Składniki:

truskawki
ekstrakt z wanilii klik
mąka
cukier trzcinowy
zimne masło
płatki migdałów 






Przygotowanie:

umyte i oczyszczone truskawki wkładamy do kokilek
większe kroimy na pół
do każdej kokilki wlewamy po 1 łyżeczce ekstraktu
z mąki,masła i cukru przygotowujemy kruszonkę
posypujemy truskawki kruszonką zmieszaną z migdałami
pieczemy przez ok.20min w 200C







Smacznego :)









7 komentarzy:

  1. mniammmmmm wbijam się hihi

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale to musi być pyszne... Pięknie podane!!!!
    Ściskam i miłego weekendu kochana

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Natalia,dziś robie powtórke z ,,rozrywki" więc z całego serca zapraszam do stołu ....
      Tobie również kochana miłego weekendownia :*

      Usuń
  3. Truskawki uwielbiam, pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniałe crumble, uwielbiam ! :)

    OdpowiedzUsuń