czwartek, 4 września 2014

kapuśniaczki




Składniki:

ciasto francuskie
kiszona kapusta
cebula
marchew
papryka czerwona
natka pietruszki
olej
sezam
czarnuszka


Przygotowanie:

w misce przygotowujemy farsz:
kapustę odciskamy
cebulke kroimy w drobną kostkę
paprykę również
marchew ścieramy na tarce do warzyw
całość doprawiamy solą,pieprzem i cukrem
skrapiamy oliwą
dokładnie mieszamy 
odstawiamy do ,,przegryzienia"
rozwałkowane nieco ciasto skrapiamy oliwą
dość grubo rozkładamy farsz 
zwijanie ,,rolady" rozpoczynamy od dłuższego brzegu
następnie kroimy w 2cm paski
odwracamy bokiem do foremek na babeczki
wierzch smarujemy rozmąconym żółtkiem
i posypujemy odrobiną sezamu i czarnuszki
Pieczemy w 180C ok 15min






Smacznego :)



4 komentarze:

  1. Wyglądają przepysznie... robię bardzo podobnie i zawsze się nimi zajadamy!!!
    buziaki kochana, pięknego weekendu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my robimy je w kilku wersjach na słodko i nie tylko...zawsze mega smakują :)
      Tobie również duże buziaki na początek weekendu..... odwiedziny mojego bloga i ciepłe komentarze

      Usuń