Składniki:
sałata masłowa
sałata rzymska
2 pomidory
ogórek
garść czerwonej fasoli
sos jogurtowy:
jogurt grecki
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
* opcjonalnie
pieczona szynka parmeńska
Przygotowanie:
fasolkę moczymy na noc,
gotujemy do miękkości
sałaty,pomidory i ogórka dokładnie myjemy
Sałaty rwiemy na kawałki,
ogórka i pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych
i kroimy w dużą kostkę.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski
polewamy wcześniej wykonanym sosem jogurtowym
delikatnie mieszamy.
Wierzch posypujemy kawałeczkami
pieczonej szynki parmeńskiej
Smacznego :)
Witaj, przyda mi się przepis, tylko poza szyneczką, no jestem obecnie na poście bezmięsnym.
OdpowiedzUsuńA powiedz, czy fasolka z puszki może być? :)
witaj ♥
Usuńależ oczywiście,że może :)
Oj ta sałateczka wygląda przepysznie:) buziaczki kochana
OdpowiedzUsuń