sezon szparagowy w pełni ....
więc zapraszam wszystkich serdecznie
do przygotowania zielonej sałatki
z dodatkiem wędzonego kurczaka
Składniki:
wędzona pierś z kurczaka
pęczek zielonych szparagów
różyczki z 1 brokuła
peczek zielonej fasolki szparagowej
sałata
serek feta
kilka pomidorków koktajlowych
prażone orzeszki
Przygotowanie:
pierś pokroić w kostkę
szparagi,brokuł i fasolke ugotować na parze
(al dente)
na półmisku układamy liscie sałaty
następnie ugotowaną zieleninę
pokrojoną w słupki
na wierzch układamy pokrojoną w kostkę fetę
i przekrojone na pół koktajlówki,
posypujemy prażonymi orzeszkami
sos ( czosnkowy) podajemy w osobnym naczyniu
Bardzo apetycznie wygląda:) chyba jutro spróbuję ją zrobić na obiad....
OdpowiedzUsuńkoniecznie ją wypróbuj...jest tego warta :)
Usuńpozdrawiam :)
Dziękuję kochana za bardzo miłe odwiedziny...
OdpowiedzUsuńPolecam Ci to ciasto... jest bardzo szybkie i pyszne!
A u Ciebie bardzo miło... pieknie i smakowicie:)
Sałatka wygląda bosko:):)
Bardzo mi się podobają noże( mam nadzieję ze zgadłam, bo za bardzo nie widzę) w tym dzbanuszku:)
Ślę uściski i dodaję do moich ulubionych :)
Pięknego tygodnia życzę :):):)
dziękuję za komplementy :))
Usuńa w mleczniku są rzeczywiście noże ( sztuk2) i widelce :)))
pozdrawiam ciepluteńko i do miłego>buzka<
Uwielbiam Twoje zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńDziś na Twoim blogu spędzę calutki dzień :)