Składniki :
kilka płatów piersi z kurczaka
olej rzepakowy lub z oliwek
mega ilości swieżego rozmarynu
opcjonalnie swieży tymianek
sól,pieprz do smaku
odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
I wersja
płaty poprzekrawać na ,,cienkie kotleciki"
zanurzyć w marynacie przygotowanej z podanych wyżej składników
(składniki na marynatę najlepiej jest zblendowac)
mięso marynować min przez 3h w lodówce od czasu do czasu mieszając
następnie smażymy obtaczając w ulubionej panierce
II wersja
zamarynowane piersi mozna poddusić w WOKu dodając białe wino
i kilka nieobranych ząbków czosnku przekrojonych na pół
II wersja
zamarynowane piersi mozna poddusić w WOKu dodając białe wino
i kilka nieobranych ząbków czosnku przekrojonych na pół
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz