Składniki:
ok.1 kg. jabłek
1/2 kg. gruszek
laska wanilii
skórka otarta z 1 cytryny
sok z cytryny
cukier trzcinowy
Przygotowanie:
jabłka i gruszki obieramy ze skórki
wycinamy również gniazda nasienne
owoce kroimy w kostkę
wrzucamy do WOKa
podlewamy odrobiną wody
dodajemy cukier
otartą skórkę i sok z cytryny
oraz nasiona wanilii
całość dusimy na małym ogniu
następnie blendujemy
przekładamy do wyparzonych słoiczków
i pasteryzujemy ok.10min
Smacznego :)
Świetny mus :) ! Poproszę o słoiczek :) !
OdpowiedzUsuńPaula,dla Ciebie zawsze znajdzie się i kilka słoiczków...nie tylko jeden :)
OdpowiedzUsuń>buziaki kochana<
Wygląda przepysznie... w sam raz na jesienne przekąski:) Słoiczki cudnie ubrane:)
OdpowiedzUsuńBUZIACZKI kochana
...i smakuje wysmienicie :)
Usuń>cmokasy<
przepysznie wygląda! na pewno tak samo smakuje... ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy;)
smakuje nieziemsko :)
UsuńNo proszę, jakie fajne połączenie, i słoiczki ładne :)
OdpowiedzUsuńdziekuje za miłe słowa :)
Usuń