wtorek, 7 stycznia 2014

Pierś z kurczaka z wędzonym boczkiem




Składniki:

dwie piersi z kurczaka
  8- 10 cienkich plasterków wędzonego boczku
sól, pieprz, szczypta chilli, trochę rozmarynu i czerwonej, słodkiej papryki
kilka suszonych śliwek

Przygotowanie:


Mięso pokroić wzdłuż na paski grubości ok. 3-4 mm. 
Plasterki boczku( jeśli sa zbytnio szerokie) przekroić wzdłuż na pół. 
Oprószyć wszystko przyprawami i najlepiej zostawić w lodówce na min. godzinę, 
 Pasek kurczaka zwinąć w ślimak dookoła śliwki, owinąć boczkiem, znów paskiem kurczaka, boczkiem itd. w zależności od tego jak dużą porcję chce się uzyskać. 
 Spiąć roladkę szpikulcem.
 całość można posypać sezamem
Piec w nagrzanym do 180st piekarniku ok.50min 



Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz